BIO CIRCULAR

Αξιοποίηση Αποτελεσμάτων του έργου και Προστιθέμενη αξία

Biocircular

Αξιοποίηση Αποτελεσμάτων του έργου και Προστιθέμενη αξία

Το αντικείμενο της οικονομικής και εμπορικής αξιοποίησης των αποτελεσμάτων του έργου BIOCIRCULAR αποτελεί πρωταρχικό ζήτημα για την Ομάδα Έργου. Για το λόγο αυτό, έχει προβλεφθεί ξεχωριστό Πακέτο Εργασίας (ΠΕ7) το οποίο επικεντρώνεται στις ως άνω δράσεις και στη συνολική βιωσιμότητα του έργου μετά την ολοκλήρωσή του (Δείτε το Πακέτο Εργασίας εδώ).

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

πρόκειται να αναπτυχθεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα υποστήριξης αποφάσεων κυκλικής γεωργίας, το οποίο θα λαμβάνει υπόψη του την αλληλεπίδραση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και θα συμπεριλαμβάνει θέματα διαχείρισης καλλιεργειών και ζωικού κεφαλαίου, όπως επίσης και ευφυούς μεταποίησης. Ιδιαίτερη μέριμνα θα δοθεί στην αποτίμηση των στοιχείων οφέλους του συστήματος και ποια από τα συστατικά του λειτουργούν ως κινητήρια δύναμη (utility drivers) για τον επιχειρηματία παραγωγό.

Επίσης, η Ομάδα Έργου πρόκειται να εστιάσει στην ανάλυση των βέλτιστων επιπέδων τιμής ανά συνδυασμό στοχείων οφέλους, αλλά και συνολικά ως «προϊόν» που ο παραγωγός είναι πρόθυμος να πληρώσει για την ενσωμάτωση των προτεινόμενων λύσεων κυκλικής γεωργίας στην παραγωγική του διαδικασία. Η εν λόγω προσέγγιση στρατηγικού μάρκετινγκ κρίνεται σημαντική για την ανάπτυξη διαφόρων «εκδόσεων» του συστήματος υποστήριξης αποφάσεων κυκλικής γεωργίας (με την αντίστοιχη τιμολόγησή τους) για διαφορετικούς τύπους πιθανών τελικών χρηστών.

Επιγραμματικά

η οικονομική και εμπορική αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου θα πραγματοποιηθεί στη βάση των παρακάτω:

Μείωση των εισροών στην παραγωγική διαδικασία,

Αύξηση μεριδίου αγοράς των πιστοποιημένων «πράσινων» προϊόντων,

Βελτίωση της εικόνας της επιχείρησης στο ευρύ κοινό,

Ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων κυκλικής γεωργίας και εκτέλεσή τους στο εκπαιδευτικό αγρόκτημα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής,

Παροχή συμβουλών σε θέματα κυκλικής γεωργίας σε επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα,

Αξιοποίηση δεδομένων αγροτικής οικονομίας σε εφαρμογές ΙοΤ.

Biocircular

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση